ЗАВРШНИЦА  ФЕСТИВАЛА ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА – Вечерас представа у част награђених глумаца

ЗАВРШНИЦА  ФЕСТИВАЛА ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА – Вечерас представа у част награђених глумаца

Фестивал глумачких остварења, чији домаћин је дванаесту годину за редом било КУД „Караџић“, завршава се вечерас у Вуковом дому културе, где ће бити уручене награде најбољим глумцима, епизодистима и младом глумцу, као и специјална награда „Петар Грујић“, за допринос развоју лозничког позоришта. У част награђених, Агенција „Сцена“ из Београда одиграће представу „Источни анђео“ по тексту Љиљане Лашић, у режији Драгослава Илића. Затварање манифестације је у 20 сати.

Током викенда публика је видела последње две такмичарске представе. Театар „Ресава, Центра за културу Свети Стефан, деспот српски из Деспотовца, извео је комедију „СумЉиво лице“, пародију на Нушићев текст, у режији Милана Вељковића, а по оцени публике, награду за глумца вечери добио је Немања Радивојевић, који је тумачио улогу Виће. Синоћ је на програму била представа „Драги тата студија глуме Театар 011 из Београда, а глумица вечери била је Јована Петровић која је тумачила улогу Малог.

Подсећамо да су домаћини у петак премијерно извели драму Синише Ковачевића „Вирус“, а због великог интересовања публике, реприза би требало да буде изведена крајем месеца.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )