ДОЛАЗИ АМЕРИЧКО-БЕЛГИЈСКА КОМПАНИЈА – Посао за најмање 1.500 радника

ДОЛАЗИ АМЕРИЧКО-БЕЛГИЈСКА КОМПАНИЈА – Посао за најмање 1.500 радника

Потисивање уговора са познатом компанијом, лидером у производњи текстилних делова за аутомобиле, питање је дана, потврдио је за ЛН градоначелник Видоје Петровић. Производња почиње у мају са пар стотина радника, а наредне године када буде завршена изградња фабрике њихов број могао би бити и десетак пута већи

Америчко-белгијска компанија “Адиент” отвориће своју фабрику у Лозници, потврдио је Видоје Петровић,  градоначелник Лознице, за ЛН рекавши да имамо “готову причу” и најавио да се потписивање уговора, у присуству највиших представника државе, очекује врло брзо. Ова компанија која се бави израдом ауто-седишта и ентеријера за аутомобиле, већ је обавила разговоре са потенцијалним кандидатима.

– Преставници компаније “Адиент” су ми рекли да би крајем маја почели производњу са пар стотина људи у хали компаније “Пејак Хандел” у Бањи Ковиљачи. Њихов план је да у том простору остану до годину дана, а за то време ће у индустријској зони направити халу површине од око 13 хиљада квадратних метара. Они би сукцесивно, пошто је  потребна обука радне снаге за ту врсту производње, у року од годину до годину и по дана требало да упосле између хиљаду и по и две хиљаде  радника – каже Петровић.

Да не треба сумњати у намере инвеститора, сведоче и пре неколико недеља поставиљени  билборде по граду којима позивају заинтересоване да им се јаве за посао. Разговори су већ обављени са стотинак потенцијалних радника и остаје још да се потпише уговор.

Петровић каже и да се можемо надати још једном страном инвеститору, али није желео да прецизира о коме је реч.

– У завршној смо фази разговора са још једном великом компанијом, са другог континента  и врло брзо ћемо имати и другог великог инвеститора тако да можемо спокојније да гледамо на нашу будућност – каже Петровић оценивши да ће “људи имати шансу да раде”.

Према његовим речима, у наредних пет до седам година питање незапослености ћемо “решити у потпуности, и нећемо имати довољно радне снаге па ће овде шансу видети и многи из окружења и Републике Српске”, а Лозница ће постати “значајан индустријски центар”, град са “јасном перспективом”. У истом периоду Лозница ће бити у групи десет најразвијенијих градова Србије, сматра Петровић. У свему томе истиче велику подршку државе захављујући којој ће до 2020. бити урађен брзи пут од Лознице до Шапца, а од септембра ове године поново успостављен путнички железнички саобраћај па ће возом из Лознице моћи да се стигне до Београда. Петровић каже да је претходних година много тога учињено да се уради неопходна инфраструктура и Лозница је данас град повољног пословног окружења  који је пожељан за инвестиције.

Иначе, до краја године ће највероватније инвеститорима бити попуњена комплетна индустријска зона од око 83 хектара, а на новој локацији биће друга и то на знатно већој површини.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )