ХОР ЛОЗНИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ – Најбољи у категорији

ХОР ЛОЗНИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ – Најбољи у категорији

После јучерашњег успеха и прве награде освојене на 16. Републичком такмичењу хорова гимназија, средњих музичких и омладинских хорова, мешовити хор лозничке Гиманзије „Вук Караџић“ данас је донео три нова признања са трећег Ваљевског фестивала хорова „Хорфест“. На такмичењу, одржаном у Музичкој школи „Живорад Грбић“, Лозничани су освојили прву награду у категорији мешовитих хорова младих, а са 97 пеона понели и титулу победник категорије. Трећа дииплома уручена је хоровођи Дарку Несторовићу, који је проглашен најбољим диригентом фестивала.

– У нашој категорији учествовали су и хорови из Сремске Митровице, Ваљева, Руме, Београда, али по оцени жирија ми смо добили највише бодова и проглашени победницимана. Овај викенд нам је био успешан, а награде из Новог Сада и Ваљева резултат су дугог рада и залагања свих чланова хора – каже Дарко Несторовић и подсећа да су у конкуренцији са Лозничанима у Новом Саду учествовали и хорови из Ниша, Београда, Сенте, Новог Сада и Зрењанина.

Подсећамо,да су на Ваљевском фестивалу хорова гимназијалци прошле године такође освојили прву награду и добили похвале за компактност, интонацију, дикцију, артикулацију и масовност хора, као и награду за најбоље извођење композиције и награду за солисте. За разлику од прошле године, када им је једина замерка упућена због лоших униформи, овог пута су заблистали у новим које су обезбедили дародавци и бивши ученици ове школе.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )