ММА – Грбић трећи на Првенству Србије

ММА – Грбић трећи на Првенству Србије

  

На свом првом учешћу на ММА Првенству Србије Драгољуб Грбић, борац лозничке Академије борилачких спортова (АБС), освојио је бронзану медаљу. Пето државно првенство одржано је јуче у Јагодини уз учешће шездесетак такмичара из 20 клубова, а публика је могла да ужива у силовитим окршајима у 38 борби. Грбић је наступио у ”Б” класи у групи бораца до 84 килограма, а, како кажу у Академији, био је то први наступ једног Лозничанина у ММА борилишту.

Први меч Грбић је решио у своју корист прекидом, а у полуфиналном дуелу изгубио је од борца из београдског клуба Цар Душан Силни.

– Ово је било наше прво ММА такмичење, задовољни смо резултатом и настављамо припреме за наредна искушења. Већ у мају чекају нас нови изазови. АБС ће одсада учествовати и на ММА такмичењима, очекујемо да ће нам се придружити још љубитеља борилачких спортова из нашег града па да и убудуће, заједничким снагама остварујемо велике спортске резултате. Имамо подршку нашег града, моштва пријатеља и покровитеља захваљујући којима смо у прилици да успешно представљамо Лозницу изван нашег краја – каже Александар Томић, председник и тренер у АБС.

У Јагодини су се надметали сениори и сениорке у класама ”А”, ”Б” и ”Ц” при чему су у последњој били такмичари без искуства у борбама, у ”Б” борци са од једног до три меча иза себе и у ”А” класи борци који су већ искусили од три аматерске до пет професионалних борби.

ММА, односно мешовите борилачке вештине, је модеран спорт који обједињује више борилачких вештина међу којима су и џудо, бокс, кик-бокс, рвање, теквондо, џију-џицу… Изузетно је атрактиван па привлачи све више гледалаца.

Н. Т.

Фото: Академија борилачких спортова

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )