У ЛОЗНИЦИ ОДРЖАН ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ И ПРВЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ – У сусрет Дану Војске Србије

У ЛОЗНИЦИ ОДРЖАН ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ И ПРВЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ – У сусрет Дану Војске Србије

 

Поводом Дана Војске Србије 23. априла, у Улици Јована Цвијића данас је одржан тактичко-технички збор Речне флотиле и Прве бригаде Копнене војске на којем је био приказан део средстава и опреме којима располажу. Чамци, пловна опрема, део понтонског парка, минобацачи 120 и 82 милиметра, аутоматски бацач граната, системи везе, далекометна снајперска пушка ”црна стрела”, опрема извиђачких јединица и самоходни вишецевни лансер ракета ”огањ” били су изложени дуж улице од 11 до 14 сати.

Градски менаџер Дејан Сталовић поздравио је припаднике ВС и честитао им празник.

– Град Лозница подржава овакве манифестације, имамо добру сарадњу са Министарством одбране, а наши грађани имају велико поверење у Војску. Они са задовољством посећују овакве догађаје – рекао је Сталовић.

Потпуковник Синиша Маринковић, командант гарнизона у Шапцу,  захвалио се градској управи на помоћи у организовању тактичко-техничког збора.

– Приказали смо део средстава којима располажемо од понтонских, преко артиљеријских, до ронилачке опреме, стрељачког наоружања, специјалног стрељачког наоружања и савремених средстава везе којима смо опремљени – казао је Маринковић, додајући да су припадници ВС у Лозници увек лепо дочекани и да са задовољством долазе у наш град.

Тактичко-технички збор ВС привукао је велику пажњу Лозничана, највише су уживали најмлађи, који су први пут дошли у контакт са војном опремом и наоружањем. Војници су им објашњавали како се користи опрема и допуштали им да се фотографишу са пушкама, а љубопитљиви су били и најстарији, који су се присећали војничких дана и упознавали се са оружјем каквог није било ”у њихово време”.

Дан војске обележава се 23. априла у знак сећања на Цвети 1815. године када је подигнут Други српски устанак у Такову.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )