ОШ „АНТА БОГИЋЕВИЋ“ – Поклон од бивших ђака

ОШ „АНТА БОГИЋЕВИЋ“ – Поклон од бивших ђака

Захваљујући акцији коју је организовао Момир Савић, бивши ђак ОШ „Анта Богићевић“ у Лозници, ученици ове школе сада имају нове кошаркашке табле на  школском игралишту. У уторак је тим поводом, организован и кошаркашки турнир за ученике старијих разреда

– Прошле године сам случајно дошао овде да бих сликао цркву па сам унако успут, сишао и на школско игралиште где сам некада као ученик играо рукомет који је тада уз фудбал био главни спорт, касније и одбојка коју сам  активно играо у ОК „Пролетер“. Било је тужно гледати две кошаркашке табле у школском дворишту како труле и сетио сам се свог детињства када сам користио крпењачу а прву кошаркашку лопту смо видели тек касније када ју је донео један Београђанин који је долазио овде у госте. Тог дана, када сам видео у каквом су стању кош табле донео сам одлуку да организујем акцију и да прикупим новац за куповину нових – прича нам Момир Савић,  некадашњи ђак ОШ „Анта Богићевић“, генерација из 60-их.

Акција коју је организовао преко друштвених мрежа наишла је на велики одзив бивших ђака али и пријатеља ове школе, прикупљена је 31 000 динара а захваљујући акцији овдашњег ђачког парламента обезбеђено је и преосталих четрнаест хиљада динара.

Како каже Момир, сума није мала али се руководио мишљу да је ову школу завршило хиљаде ђака, па када би свако од њих дао и по десет динара било би довољно.

Наташа Тасић, председница ђачког парламента истиче да парламент  једном месечно организује журке на којима се окупљају ученици седмог и осмог разреда из Лознице и околине а од прикупљеног новца  купују се спортски реквизити, музички инструменти а организују се и хуманитарне  и еколошке акције. Тако је прикупљен и преостали новац за нове кош табле.

– Захвални смо свима који су учествовали у овој акцији, бивши ђаци и пријатељи школе су се организовали и на неки начин спојили три континента Европу, Азију и Америку јер тамо живе и раде. Специфичан је начин на који својој некадашњој школи пружају подршку а порука је љубав  и жеља да се код садашњих  ученика развије љубав према спорту. Пошто је Момир наш бивши ђак био и спортиста он је организовањем акције желео да данашим садашњим ђацима пружи подршку у њиховим првим кошаркашким корацима. Надамо се да ће сличних акција бити још – рекла је Весна Панић, директорица школе.

У дану када су постављене табле организован је и кошаркашки турнир за ученике старијих разреда.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )