У   НЕДЕЉУ – Бесплатни прегледи

У   НЕДЕЉУ – Бесплатни прегледи

 У лозничкој Општој болници и Дому здравља у недељу ће по осми пут бити  организовани бесплатни превентивни прегледи за све заинтересоване грађане без обзира на то да ли имају здравствену књижицу. Овог пута радиће се интернистички, по потреби и кардиолошки прегледи, ЕКГ, мерење крвног притиска, прегледи код очног лекара, лабораторијске анализе хормона штитне жлезде и тумор маркери простате. Биће ангажовано педесетак медицинских радника из обе установе,  а прегледи ће се обављати од 8 до 16 часова у амбулантама  Дома здравља,  улаз до Службе хитне помоћи.

Према речима др Милана Тодоровића, директора  лозничке Опште болнице, интерниста ће одлучивати да ли су потребни и кардиолошки прегледи и они ће се обављати од 13 до 16 часова.

– Акције бесплатних прегледа до сада су биле веома успешне, одзив грађана је био задовољавајући, обављено је око хиљаду и по прегледа. Одређени број пацијената је после превентивних прегледа упућиван на даље лечење и тиме је спречено да се болест развија, што и јесте циљ. Позивам  грађане који немају здравствену књижицу да дођу у недељу и да обаве прегледе, а посебно апелујем да дођу они који до сада нису долазили јер се раде прегледи који су и раније обављани –  рекао је Тодоровић. 

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )