12. ФЕСТИВАЛ ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА – Глумци разгалили публику

12. ФЕСТИВАЛ ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА – Глумци разгалили публику

Друге фестивалске вечери Лозничани су синоћ уживали у комедији „Ми чекамо бебу“ Стевана Копривице, у режији Милоша Јагодића и извођењу позоришта „Бата Булић“ Центра за културу из Петровца на Млави. Осмочлана глумачка екипа насмејала је публику приказом атмосфере у којој млади брачни пар сазнаје да ће ускоро добити принову, што изазива много веће интересовање и „панику“ код родбине, комшија и познаника него код њих самих. После представе, по уобичајеним правилима фестивала, жири публике за глумца вечери прогласио је Милицу Илић, која је имала улогу симпатичне комшинице. И првог такмичарског дана на програму је била комедија. Трочинку „Идем у лов“ извело је Градско позориште из Јагодине, а публика је за глумца вечери изабрала Ненада Петровића који је тумачио лик Дишотела.

Вечерас на програму од 20 сати биће представа „Браћо и сестре“, а на сцени Вуковог дома културе извешће је Аматерско позориште „Мирко Таталовић  Ћира“ из Нове Пазове. Представу је написао Душко М. Петровић, а режирао Александер Бако.

– Задовољни смо посетом а и оним што је до сада виђено на сцени. Трудили смо се да одаберемо добре представе и сигуран сам да ће се оне свидети и лозничкој публици – каже Драган Тошић, председник КУД „Караџић“, које је и домаћин смотре аматерских позоришта Србије.

Лозничани ће се представити у петак, ван такмичарског програма, а извешће драму „Вирус“ Синише Ковачевића. Режисер је Зоран Грујић, који је и један од чланова глумачке поставе (Димитрије) на чијем челу ће бити Урош Стевић (у улози рок музичара Александра Саше Петровића). У осталим улогама су Јелена Крстић (Марија), Никола Ђуричић (Миша Пуповац), Дубравка Лазић (Марта Стојанов), Биљана Станковић (Вера Соколов), Тамара Несторовић (Ана Соколов), Јана Јокичић (Плавоока), Богољуб Стојковић (Шеф сале), Милоје Николић (Милутин) и Горан Пантић (Музичар). Поред глумаца на сцени, у представи ће се на видео запису појавити и Велизар Кондић (уредник дневника), Татјана Јовичић (новинарка) и група „Соло“ – Станко Пантић, Александар Ивановић, Никола Новичић и Мирослав Црногорчевић. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )