ДО МАЈА У ЛОЗНИЦИ – Без безимених улица

ДО МАЈА У ЛОЗНИЦИ – Без безимених улица

Лозница је успешно завршила пилот пројекат израде адресног регистра свих улица на територији града па су имена добиле све улице, сокаци и засеоци, а за петнаестак дана у свакој би требало да буду постављене и табле са именима. Милан Веселиновић, члана Градског већа задужен за месне заједнице, каже да је то до сада урађено у четрдесетак насељених места и подсећа да је недавно имена добило 677 до тада безимених улица.

– Табле и кућни бројеви за улице које нису имале имена стигле су и биће постављене на објекте. Да бисмо уштедели, за постављање табли ангажовали смо људе из наших јавних предузећа ’’Топлана’’, ’’Водовод’’ и ’’Наш дом’’, по двојица у екипи, а тренутно су три екипе на терену. Кућни бројеви следе касније и то ћемо радити у договору са катастром. Иначе, према свим проценама надлежних са нивоа државе, добро смо урадили пилот пројекат адресног регистра  – каже Веселиновић.

Лозница је у оквиру пилот пројекта израде адресног регистра доделила називе безименим улицама у 52 насељена места, од 54 колико их је на територији града. На основу евиденције улица коју је урадио Републички геодетски завод, задужен да води адресни регистар, Скупштина града Лознице усвојила је имена нових 677 улица у којима ће кућни број добити 12.500 објеката. Иначе, све трошкове око постављања табли и кућних бројева финансира држава док ће грађани промене у лична документа уносити тек када им истекне важење.

Процена је да је Лозница на овај начин уштедела око 25 милиона динара јер неће плаћати постављање уличних табли ни кућних бројева и биће први град у Србији чији ће сваки житељ имати тачну адресу.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )