ОДБОЈКА: ПЕТИ ТУРНИР ПРЕТПИОНИРКИ – ЖОК Пролетер сјајан домаћин

ОДБОЈКА: ПЕТИ ТУРНИР ПРЕТПИОНИРКИ – ЖОК Пролетер сјајан домаћин

 

Пети турнир претпионирки женских одбојкашких клубова из Мачванског и Колубарског округа одржан је данас у хали ”Лагатор” у Лозници, а ЖОК Пролетер био је домаћин. Следећег месеца биће одржан завршни турнир на којем ће се четири првопласиране екипе борити за прво место, а остале за пласман. Биљана Баровић, председница ЖОК Пролетер, каже да су овакви турнири прилика да се девојчице упознају, друже и осете такмичарски дух.

– Регуларна такмичења постоје за пионирке, кадеткиње, јуниорке и сениорке, а пошто наш регион, који обухвата ова два округа, обилује девојчицама које тренирају одбојку, дошли смо на замисао да организујемо претпионирске турнире, што деци много значи. Оне, иначе, тренирају, али немају прилику да се такмиче тако да смо им то на овај начин омогућили. Ми у Пролетеру смо пресрећни што оволико деце долази да се такмичи – каже Баровићева.

На турниру је учествовало 15 екипа из 12 клубова и око 250 одбојкашица. Председник Окружног одбојкашког савеза – Ваљево Зоран Обреновић каже да је изузетно задовољан организацијом турнира и гостопримством Пролетера и да се на турнирима попут овога може видети да одбојка има будућност.

– Наш је циљ да се деца окупе и да омогућимо даљи развој спорта и физичке културе, а нарочито одбојке у целом региону. У договору са клубовима 2012. године покренули смо ово такмичење са намером да промовишемо одбојку у Колубарском и Мачванском округу. Лепо је видети оволико деце да се бави спортом и зато на крају завршног турнира, поред награда и признања, свим учесницама додељујемо медаље – рекао је Обреновић за Лозничке новости које су, нажалост, биле једини медиј који је испратио овај спортски догађај.

На данашњем турниру у ”Лагатору” поред домаћег Пролетера, учествовали су и Летњиковац, Осечина, Заслон, Србијанка, Парк, Рађевац, Рибница, Владимирци, Богатић, Уб и Старс тим.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )