ОДРЖАН ПЕТИ САБОР РЕАЛНОГ АИКИДА – Павловић мајстор четвртог дана (ВИДЕО)

ОДРЖАН ПЕТИ САБОР РЕАЛНОГ АИКИДА – Павловић мајстор четвртог дана (ВИДЕО)

 

Лознички клуб реалног аикида Гимназион организовао је данас у хали УФК ”Лагатор” пети саборни семинар на којем су учествовали чланови клуба из свих секција од Лознице до Београда као и гости из неколико других клубова и градова. Овај саборни семинар приређен је поводом 15 година рада Гимназиона, а окупио је око 500 учесника деце и одраслих. Поред рада на татамију, одржан је и теоријски семинар ”Страх и стрес у борби”.

– За ових 15 година постали смо један од највећих клубова борилачких спортова у Србији, тренутно имамо 350 чланова у свим секцијама од Лознице до Београда, а са члановима ради неколико професора физичке културе и неколико оперативних тренера реалног аикида. Данашњи семинар са децом водила је Ана Врачаревић, мајстор девтог дана, кћерка утемељивача реалног аикида Љубомира Врачаревића – каже Владислав Павловић, председник клуба и од данас мајстор реалног аикида четврти дан.

Четврти дан је највеће звање којe се може добити на татамију, полагањем, а виша звања добијају се за допринос развоју борилачке вештине. Иначе, у Србији нема много мајстора овог степена, али Гимназион има и једног мајстора петог дана Михајла Лакића, који је заједно са Павловићем и покренуо ову школу у Лозници.

 

Гимназион је поводом петнаестогодишњице рада доделио и неколико захвалница онима који су својим радом допринели успеху клуба, а међу добитницима су и Лозничке новости и Установа за физичку културу ”Лагатор”.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )