ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА – Прегледали мештане Јошеве

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА – Прегледали мештане Јошеве

Поводом Светског дана здравља, лознички Дом здравља „Др Миленко Марин“ организовао је данас акцију бесплатних превентивних прегледа у здравственој амбуланти у Јошеви. Ове године Светски дан здравља посвећен је доступности здравственој заштити и обележава се под слоганом „Здравље за све”, а велики број грађана искористио је могућност да провери своје здравствено стање, преконтролише ниво шећера у крви или притисак. Здравствени радници Превентивног центра и Патронажне службе, подржани директорком др Бранком Красавац и главном сестром Драгицом Пантелић, саветовали су пацијенте како да брину о свом здрављу, али и поручили да је превенција најбитнија.

Дом здравља има 17 издвојених објеката на територији Града Лознице чиме је доступност примарном здравственом заштитом доведена на ниво за који се залаже Светска здравствена организација.

Земље које улажу у здравствену заштиту инвестирају у људски капитал – порука је здравствених радника, који, иначе, ове године обележавају јубиларних 70 година од иницијативе и првог обележавања Светског дана здравља. У Јошеви је прегледано око 40 пацијената, а активисти Црвеног крста подржали су акцију делећи им јабуке и поморанџе.

С.П.

Фото: Дом здравља

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )