СУТРА У КРУПЊУ – Јубиларни Фестивал дечјег фолклора

СУТРА У КРУПЊУ – Јубиларни Фестивал дечјег фолклора

 

Фестивал дечјег фолклора ”Лазаревдан 2018” сутра ће у Крупњу бити одржан 20. пут. За овај значајан јубилеј Туристичко-спортска организација Крупња, која приређује ову манифестацију, припремила је богат програм, а он почиње већ данас наступом првог ансамбла КУД ”Мића Тадић” у три сата поподне у Меморијалном комплексу на Столицама.

Сутра се, међутим, одвија главни програм јубиларног Фестивала дечјег фолклора, а почеће у десет сати ујутру када ће учесници манифестације посетити етно-кућу ”Цветиновић”. Пола сата касније у Библиотеци ”Политика” Удружење грађана ”Печурка” одржаће малу школу гљиварења, а тачно у подне кренуће дефиле учесника кроз пешачку улицу. У пола један почиње такмичарски део фестивала, за звање најбољег надметаће се рецитатори и певачи, али ће се и надигравати у колу. Биће изабрани и ”најклинци”, а наступиће и фолклорни ансамбли.

Фестивал фолклора традиционално се одржава на православни празник Лазареву суботу и прилика је за промоцију обичаја Рађевине и њихово чување од заборава. Поред фолклорног ансамбла Библиотеке ”Политика” наступиће и ансамбли из Јадра, Подгорине, Азбуковице и других места Рађевине. Очекује се учешће више од три стотине малишана.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )