ДАНАС У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Виолина засвирала у Нениним рукама

ДАНАС У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Виолина засвирала у Нениним рукама

Градско руководство угостило је данас Лозничанку Нену Станић (17), ученицу другог разреда Средње музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду, како би јој и званично била предата виолина купљена новцем прикупљеним у заједничкој хуманитарној акцији са Музичком школом „Вук Караџић“, Удружењем ратних добровољаца 1912-1918. и више дародаваца. Инструмент вредан нешто мање од хиљаду евра уручили су јој Радован Дивнић, заменик градоначелника, и Зоран Тошић, виолиниста групе „Вожд“, иницијатори акције.

– Нена се обратила за помоћ Градском већу и одмах смо покренули акцију. Подржале су нас Лозничке новости, које су писале о проблему с којим се она сусрела јер је свирала на виолини коју је превазишла још у шестом разреду ниже музичке школе, а Зоран Тошић се потрудио да пронађе одговарајући инструмент. Одазвало се више дародаваца, међу којима су Бранко Пејак, Милован Михаиловић, Дејан Красавац, Лозничанин из Канаде, и други. Осмог марта смо Нени показали виолину која је потом послата на репарацију. То је завршено и наша суграђанка данас може да засвира на својој новој виолини – рекао је Радован Дивнић подсетивши да Град Лозница редовно, на различите начине, помаже онима којима је то потребно, као и да тренутно стипендира око две стотине добрих ђака и студената.

Зоран Тошић је објаснио да ће Нена, користећи нову виолину моћи да заврши школовање и да на њој свира најмање наредних десетак година.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )