ВЕЧЕРАС У ЛУЧАНИМА – Отворена изложба дрвених скулптура Бранимира Ђукановића

ВЕЧЕРАС У ЛУЧАНИМА – Отворена изложба дрвених скулптура Бранимира Ђукановића

У Дому културе у Лучанима вечерас је отворена изложба „Скулптуре из природе“ Бранимира Ђукановића, професора физичког васпитања у пензији из Лознице. На истом месту представљено је и репринт издање „Дневника проте Игњата Васића“, утемељивача културног живота у лозничком крају, као и други део његових бележака који у поднаслову има назив „О босанским и пограничним приликама од 1872. до 1877.“, а обе књиге објавила је Библиотекa Вуковог завичаја, која ове године обележава 150 година постојања. Изложбу необичних дрвених скулптура отворила је Мирјана Пејак, директорка лозничке библиотеке, која је изразила захвалност на гостопримству домаћина и истакла значај јубилеја којим се указује на век и по културе у Јадру.

 

– Домаћини су нас дочекали братски јер су Лучани побратими са нашим Клупцима. Било је и много публике заинтересоване за наше гостовање и оно што смо им понудили. Велика ми је част што сам отворила изложбу професора Бране Ђукановића, а домаћинима сам упутила позив да нас посете када будемо и званично прослављали 150 година од почетка рада наше библиотеке – рекла је у телефонском разговору за портал ЛН директорка Пејак.

 

Посетиоци изложбе могли су да виде Ђукановићеве скулптуре „Симсон“, „Угриз“, „Рам за портрет“, „Крик рањене звери“ или „Тасманијски ђаво“, настале у протекле три деценије, које су пре Лучана излагане и на разним манифестацијама у Бањи Ковиљачи, Лозници, Шапцу, на сабору трубача у Гучи, као и у Библиотеци Вуковог завичаја.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )