У ЦЕНТРУ ГРАДА – Стазе на барама

У ЦЕНТРУ ГРАДА – Стазе на барама

Лозничани који живе код парка између Соколане и улица Светог Саве и Драгољуба Поповића дуго имају проблема због парковских стаза које су, најблаже речено, у катастрофалном стању. Кишни дани и снег стање само погоршају па је ових дана још теже проћи парком.

– Док је суво, виде се рупе на све стране, а возачи који дођу овде као да су на брдској вожњи. Још горе је када падне киша па се све претвори у баре. Тешко је пешке проћи, ваља кривудати измећу бара да би се сачували чиста  одећа и обућа, а за оне који овде паркирају аутомобиле,  још је горе. Малтене им треба амфибија да би прошли. Најтеже је онима који овуда свакодневно иду пешице јер им је то најкраћи пут до продавница. Иначе, ово је центар града, а видите на шта личи. Надам се да ће све ово ускоро средити, али не до прве кише, него да урађено потраје дуже  – каже један од станара.

Станари овога краја, судећи према изјави Николе Драгићевића, директора ЈП “Лозница развој”, неће још дуго имати овакво “двориште”.

– Док је овакво време, не можемо ништа да урадимо. Чим престану кише и снег, послаћемо механизацију да уради шта је потребно, наспе и поваља парковске стазе,  и простор доведе у стање које је сасвим коректно за пешаке. То што нам је опису делокруга пословања ми ћемо радити. Зимска служба траје до краја месеца, а у наредном периоду ћемо почети да сређујемо локалне путеве, паркинге и одржавамо јавне површине – рекао је он ове седмице за ЛН.

Већ дуго незадовољни  грађани очекују  да, са првим лепим данима, надлежни пређу са речи на дела и коначно ураде свој посао. Да уследи дуго очекивана поправка стазе која је и прилазни пут до појединих улаза у зграде, али, последњих година и слободна “паркинг зона”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )