У ТРШИЋУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА СРБИЈЕ – Лозница ће стипендирати једног олимпијца

У ТРШИЋУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА СРБИЈЕ – Лозница ће стипендирати једног олимпијца

Скупштина Олимпијског комитета Србије (ОКС) одржала је данас у Тршићу седницу на којој је усвојено неколико важних извештаја као и финансијски и план рада за ову годину. Претходно се руководство ОКС предвођено председником Божидаром Маљковићем и потпредседницом Милицом Мандић састало са градоначелником Лознице Видојем Петровићем и његовим најближим сарадницима, а у Галерији ”Мина Караџић” отворена је изложба Олимпијског музеја из Београда ”Зимске Олимпијске игре: од Шамонија до Пјонгчанга” . Изложбу је отворио Маљковић рекавши да верује да је Лозница град који ће процветати јер, на основу онога што је чуо од градоначелника Петровића и у Влади Србије, сматра да она има перспективу.

– Сви знамо ко је све рођен и ко је све радио овде, а ако ОКС буде развоју олимпијског спорта допринео само 20 одсто онога што су великани овог краја урадили, бићемо, и ми и наши спортисти, задовољни. Гостопримство у овом граду није обично. Оно је од срца срцу и ми ћемо то знати да ценимо и да у будућем периоду помажемо Лозницу на најбољи могући начин – казао је Маљковић отварајући изложбу и додао да је она само део онога што желе да покажу Србији и да се са професором Владимиром Костићем, председником Српске академије наука и уметности  приредити још једну обимнију која ће обићи све веће градове у земљи, а Лозница ће бити привилегована.

Гадоначелник Петровић изразио је задовољство што је ”завичај великана” угостио ОКС и поручио да је Лозница била, јесте и биће град спорта.

– Умећемо да посветимо посебну пажњу унапређењу спорта у најширем смислу речи. С обзиром на напоре које улажу ОКС, Влада Србије и председник, Лозница ће дати свој додатни допринос тако што ће стипендирати једног олимпијца – рекао је Петровић.

Према речима Маљковића, седница Скупштине ОКС у Тршићу одржана је као део обележавања 200 година од објављивања Вуковог ”Српског рјечника” 1818. године. Како је навео, он сматра да је институцији која баштини и промовише олимпијске вредности обавеза да допринесе у обележавању овог, за наш народ и културу, изузетно важног јубилеја. Додао је и да ниједна седница Скупштине ОКС неће бити одржана у Београду.

Петровић је, поздрављајући чланове Скупштине ОКС у Образовно-културном центру ”Вук Караџић”, рекао да нема лепшег начина да се промовише почетак рада ОКЦ и да му је посебно драго то што је у Тршићу толико спортиста и спортских радника који свим генерацијама могу да буду узор и подстицај да се окрену спорту.

– Ово је прилика да заједно пошаљемо поруку колико је спорт важан и колико је битно афирмисати здраве стилове живота. Бавећи се спортом изграђујемо и тело и дух – навео је Петровић и додао да овакви скупови у Лозници доприносе томе да она постане део света.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )