КРАЈЕМ МАРТА – Реконструкција пруге

КРАЈЕМ МАРТА – Реконструкција пруге

Радови на реконструкцији две деонице железничке пруге између Шапца и Брасине, укупне дужине 25 километара, почеће крајем марта, чиме ће се створити услови да после 13 година поново буде успостављен путнички саобраћај између Шапца и Лознице, објављено је ове седмице на сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Железнички саобраћај на овој прузи, наведено је, биће поново успостављен од 1. септембра, како је и договорено крајем јануара, приликом посете Лозници потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић када се састала са руководством  града. На сајту Екапије наводе да ће брзина возова после реконструкције деоница Петловача-Лешница и Лозница-Горња Ковиљача бити 80 километара на час, а сада је десет.

Раније је објављено да ће бити уложено 400 милиона динара за реконструкцију две деонице пруге од Шапца, преко Лознице, до границе са Републиком Српском . Од тог новца биће финансирана и обнова железничке станице у Лозници. 

(ЛН) 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )