„ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ” – Уручене награде младим песницима

„ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ” – Уручене награде младим песницима

Алекса Ранковић, ученик трећег разреда ОШ „Станислав Сремчевић“ из Крагујевца, аутор песме „Мирише пролеће“, добитник је прве награде у конкуренцији ученика од првог до петог разреда основне школе на литерарном конкурсу „Песнички поздрав пролећу“ који традиционално расписује Књижевни клуб КУД „Караџић“. Другу награду жири је доделио Вуку Ђукановићу, ученику четвртог разреда ОШ „14. октобариз Драгинца за песму Поздрав пролећу“, док је трећа припала Милошу Веселиновићу, ђаку другог разреда ОШ „Александар Карађорђевић“ из Прњавора, одељење у Петковици, за песму Пролеће.

Трећу награду у конкуренцији ђака од петог до осмог разреда добила је Лена Поповић, ученица петог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Клубаца, за песму Пролеће, другу Адријана Којић, ученици седмог разреда ОШ „Стеван Филиповић Фића из Радаља, за песму Звездо у ноћи, док је првонаграђена Искра Дејановић, седмакиња ОШ „Љуба Ненадовић“ из Београда, за песму Ливада у мојој шољи чаја.

У конкуренцији средњошколаца трећу награду добила је Зорана Шарчевић, ђак четвртог разреда гимназије у Ивањици, за песму Несаничар, другу награду добила је Милица Антонић, ученица лозничке Гимназије Вук Караџић“, за песму Крила, а прву Александар Илић, ученик четвртог разреда Стручне хемијске и текстилне школе  из Шапца, за песму Ништа ме не дотиче.

На конкурс је пристигло више од 400 песама из тридесетак школа Београда, Лознице, Бора, Ивањице, Шапца, Крагујевца, Драгинца, Ваљевске Каменице, Петковице, Радаља, Крупња, Доње Борине, Клубаца, Става, Бање Ковиљаче, Владичиног Хана, Медвеђе и других места.  Награде су свечано уручене синоћ у Галерији Мина Караџић“. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )