ОБЕЛЕЖЕН 22. МАРТ СВЕТСКИ ДАН ВОДА – Одговори су у природи

ОБЕЛЕЖЕН 22. МАРТ СВЕТСКИ ДАН ВОДА – Одговори су у природи

Под слоганом “Вода одговори се налазе у природи” обележен је 22. март, резолуцијом УН 1993. године проглашен Светским даном вода. У лозничком ЈП “Водовод и канализација” тим поводом подсећају да је најважније питање како спречити загађење воде и да се одговор “налази у нама јер је одговорност људи кључна у спречавању загађења”.

Капитална инвестиција, наводе, за њихово предузеће, Град Лозницу и заштиту животне средине јесте постројење за пречишћавање отпадних вода (ППОВ), а на реализовању овог пројекта се ради. Одређена је локација, Влада Србије утврдила је јавни интерес, оснивач покушава да обезбеди средства за изградњу ППОВ, а  кроз стратегију локалног одрживог економског развоја планирана је изградња канализационих колектора као и канализационе мреже. Имовинско-правни односи су решени, а у влади је овај пројекат, чија је вредност око 20 милиона евра, међу приоритетним  за финансирање. Улагањем у водоводну мрежу побољшавамо квалитет наше основне делатности, а самим тим дајемо и допринос очувању планете. Као потрошачи треба да будемо свесни колико је вода драгоцени ресурс који не треба расипати јер више од две милијарде људи нема приступ води за пиће.

Задатак сваког од нас јесте да рационално користимо воду и да је не загађујемо јер је тако је чувамо за будуће генерације,  истичу у “Водоводу”.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )