ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У КОЗЈАКУ – Једни друге криве, истрага у току

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У КОЗЈАКУ – Једни друге криве, истрага у току

 

Бура око инцидента у Козјаку, када је након дерби утакмице између омладинаца ФК Лозница и ФК Мачва дошло до физичког обрачуна гостујућих играча и судијске тројке, не стишава се. Полицијска управа у Шапцу потрвдила је да је до инцидента дошло и да се ради на расветљавању свих околности. Незванично, лозничка полиција проследила је случај шабачкој пошто играчи Мачве живе на подручју Шапца, а Више јавно тужлаштво у том граду очекује да му ускоро буду достављене кривичне пријаве када ће се и знати колико ће лица бити осумњичено, колико их је пунолетно и за шта ће бити окривљени.

У Фудбалском савезу региона западне Србије кажу да ће директор лиге одлучивати о случају када му пристигне потпуна документација. Комесар за безбедност ФК Мачва и председник ФС Мачванског округа Драган Антонић каже да су играчи који су добили црвене картоне данас доставили изјаве ФСРЗС.

– Ружно је што се то дешава у лигама млађих категорија. Та деца ту треба да уче и од судија и од осталих учесника. Лоши су и услови у којима се те утакмице играју. Знамо и пропусте нашег клуба зато што смо у то време играли у Шапцу две утакмице са Црвеном звездом и све су снаге биле усмерене на то и нико није обраћао пажњу на овај меч. Трудићемо се да тако не буде убудуће. Био је ту и наш прeдставник клуба, али је он у процесу добијања лиценце и имао је овлашћење клуба, али му делегат није дозволио да води клуб. Има повређених играча Мачве, извадили су лекарска уверења. Све што се десило на утакмици није спорно, већ оно после утакмице. Судија Матић уместо да утиче на смиривање ситуације, он ју је погоршао. Питање је зашто је напуштао службене просторије да се физички обрачуна и то му није први пут – каже Антонић.

ФК Лозница огласио се данас и саопштио да неће улазити у ток утакмице ”пуне набоја” нити у квалитет суђења јер за то постоје надлежна лица. Према тврдњама клуба, на утакмици су били присустни комесар за безбедност, лекар, редарска служба, представник клуба и припадници МУП-а.

– Немили догађај десио се 30 до 45 минута после утакмице када су домаћи играчи и њихови родитељи већ напустили стадион. Незадовољни суђењем, гостујући играчи су, ничим изазвани, одједном насрнули на судије утакмице на паркингу, тј. на улици поред стадиона. Иако ни у сну нису очекивали такву реакцију, поготову зато што се ради о деци, захваљујући реакцији редара и родитеља гостујућих играча који нису учествовали у физичком нападу на судије, ситуација се веома брзо смирила – стоји у изјави ФК Лозница.

Клуб осуђује покушаје замене теза и правдање насиља судијским одлукама. У изјави се додаје и да су у ФК Лозница сигурни да до оваквог инцидента не би дошло да су пријавили напад на тренера и представника ФК Лозница у првом првенственом колу када су на терену Летњиковца гостовали Мачви и када је ”само захваљујући присебности председника ФК Летњиковац избегнут линч”.

На крају се позива на смиривање страсти и исказује нада да неће бити нарушени одлични односи са Мачвом. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )