ЏИЈУ-ЏИЦУ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – Лозница најмасовнији клуб

ЏИЈУ-ЏИЦУ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – Лозница најмасовнији клуб

Џију-џицу Првенство Србије за сениоре, јуниоре, кадете, наде, пионире и полетарце одржано је у недељу у Каћу, а Џију-џицу клуб Лозница  не само да је освојио 29 медаља него је и, трећи пут заредом, проглашен најмасовнијим у држави.

Клупска ризница богатија је за 12 златних, девет сребрних и осан бронзаних медаља, а тренер Александар Томић каже да се следеће године очекује још богатија жетва одличја јер се у клубу озбиљно ради, а повећава се и број активних такмичара. Тренутно их има округло 50, али интересовање наставља да расте.

Јована Тејић освојила је прво место и у конкуренцији сениорки и у надметању јуниорки, а Јован Цветановић и као пионир и као нада. Маја Ђукановић и Светлана Јеринић биле су најбоље наде у својим категоријама, баш као и Николина Мијаиловић. Петар Пајић, Филип Стефановић и Матија Живановић код полетараца, а златни су и пионири Един Муркић и Виктор Полић.

Наде Ана Ђукановић, Александар Митровић и Милорад Арсеновић, полетарци Стјепан Митровић и Лука Павловић, Андреа Пејић и Лазар Марковић у пионирској конкуренцији као и Јеринићева у конкуренцији кадеткиња и Никола Аничић, јуниор, освојили су сребрне медаље. Треће место припало је пионирима Ивану Остојићу, Марку Ђукановићу и Огњену Ђорђевићу, кадеткињи Љубици Полић, полетарцима Вуку Ђермановићу, Јовану Влајковићу и Стефану Илићу и пиониру Алекси Глигорићу.

У недељу је одржано и самбо и комбат самбо Првенство Србије на којем је Драгољуб Грбић Гаго, члан Самбо клуба Предатор, који ради у оквиру Академије борилачких спортова, заузео друго место у конкуренцији сениора до 90 килограма. Његово умеће и залагање нису прошли незапажено па је руководство Самбо савеза предложило да Грбић настави вредно да тренира и да изађе на међународну сцену. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )