БОКС: НА ПОЈЕДИНАЧНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ДВА ЗЛАТА И ДВЕ БРОНЗЕ БОКСЕРИМА РОКИЦЕ – Растко најбољи боксер школарац

БОКС: НА ПОЈЕДИНАЧНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ДВА ЗЛАТА И ДВЕ БРОНЗЕ БОКСЕРИМА РОКИЦЕ – Растко најбољи боксер школарац

На Појединачном првенству Србије за млађе категорије, одржаном у Ваљеву протеклог викенда,  боксери лозничког БК Рокица остварили су велики успех освојивши две златне и две бронзане медаље. Златно одличје су понели Растко Симић и Индир Врачић, а бронзани су били Владимир Бољковац и Дарко Ђукановић. Симић је проглашен и најбољим боксером у категорији школараца.

– До титуле су ме довели јаки тренинзи и уложен труд. У полуфиналу ми није било тешко, противник је био почетник и тренери су ми рекли да не идем јако, а судија је врло брзо прекинуо меч. Финале је било другачије, у супротном углу био је искусни Павле Такић из БК Арена, али сам и тај меч добио једногласном одлуком судија. Пре првенства сам био на припремама, тренирао сам доста да бих остварио овај резултат – каже за ЛН млади шампион Растко, ученик седмог разреда ОШ ”Вук Караџић”.

Како наглашава, огромну заслугу за остварени успех имају тренери Драган и Ненад Васиљевић и Вук Милисав Симић, иначе Растков отац.

Млади боксер од првих дана у рингу показује изразити таленат, а ове године би требало да учествује и на Европском првенству. Боксом ће, каже, наставити да се бави, а жеља му је да у свој град као сениор донесе медаљу са неког значајнијег такмичења – Европског, Светског првенства или Олимпијских игара. Растко наглашава да му то што је добио признање као најбољи школарац није посебно важно, много је битније то што је добро боксовао.

Тренер Ненад Васиљевић задовољан је оствареним резултатима младих боксера Рокице и каже да су дечаци показали зашто је Лозница град бокса и да лознички бокс има на кога да рачуна.

Н. Т.

Фото: БК Рокица

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )