ОМЛАДИНСКА КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ЛИГА – Хаос у Козјаку

ОМЛАДИНСКА КОЛУБАРСКО-МАЧВАНСКА ЛИГА – Хаос у Козјаку

 

Велика победа омладинске селекције ФК Лозница од 4:3 над вечитим ривалом шабачком Мачвом, данас у Козјаку, пала је у сенку скандала који су изазвали гостујући фудбалери нападом на судије после утакмице. У групном нападу омладинаца Мачве повређени су главни судија Мирослав Матић и помоћни Никола Чотрић док је други помоћник Саша Димитријевић успео да избегне физички контакт. Гостујућа екипа напустила је поприште пре доласка полиције.

– Добио сам више удараца у главу, по телу и ногама, а најтеже ми је повређено око. Према лекарском уверењу, претрпео сам лаке телесне повреде. Све што се десило пријављено је полицији – рекао је Матић за Лозничке новости.

Према Закону о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, време одржавања спортске приредбе је временски интервал од једног часа пре и једног часа након завршетка. Под насиљем се, у смислу овог закона, сматра нарочито физички напад на учеснике спортске приредбе.

Иако је дошла као фаворит и три пута водила, водећа екипа Омладинске колубарско-мачванске лиге није успела да однесе бодове. Изузетно мотивисан тим тренера Свете Вукашиновића, појачан четворицом првотимаца и кадетима који су јуче одиграли утакмицу за своју селекцију, успео је да покаже како се бори за своју екипу и са каквим се достојанством носи дрес свог клуба.

– Поносан сам на моје играче, на то како су играли, колико су се залагали и борили, а посебно на њихово пристојно, достојанствено и спортско понашање на терену и изван њега. Функционисали смо беспрекорно и остварили велику победу – каже Вукашиновић.

Мачва је повела, кадет Милош Мићић изједначио, али су гости успели први део игре да реше у своју корист са 2:1. Првотимац Богдан Богдановић поравнао је резултат, али су гости још једном дошли до вођства. То, међутим, није спречило момке у зелено-белом да стисну зубе, крену још јаче и головима првотимаца Филипа Јовичића и Омера Арифовића дођу до преокрета и блиставе победе.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )