СИНОЋ У ЛОЗНИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљена књига „Српcко срце Јоханово“

СИНОЋ У ЛОЗНИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљена књига „Српcко срце Јоханово“

У Библиотеци Вуковог завичаја синоћ је представљена књига „Српско срце Јоханово“ Веселина Џелетовића, настала на основу истинитог сведочанства о страдању Срба на Косову и Метохији испричаног кроз судбину богатог Немца, Јохана Вагнера. О роману који говори о злогласној трговини органима, коју су починили Албанци на Косову, поред аутора, причао је и Слободан Росић, представник Удружења писаца „Поета“, које је објавило књигу, док је у музичком делу књижевне вечери учествовала Милица Средовић, етно-појац.

– Књига говори о српској породици, јединој преосталој у селу, и Немцу Јохану, који носи срце Србина, киднапованог на Косову и Метохији 1999. године. Јохана сам упознао 2004. на развалинама српског гробља у једном косовском селу и тако сазнао за овај невероватни догађај – казао је аутор Џелатовић који је овим рoманом загребао по болној теми трговине органима, злогласној „жутој кући” и свеукупном страдању Срба.

Како се могло чути у причи о књизи, због оболелог срца, Јохану су дани били одбројани. Уследила је трансплатација и после успешног операционог захвата он је почео да сања пределе које никада није видео, особе које не познаје, куће, дворишта и православну цркву. Снови се убрзо претварају у кошмар ратних слика које Јохана терају да испита идентитет донатора свог срца. Када открива да је у њему срце Јована, православца са Косова, одлази у наводну мировну мисију у јужну српску покрајину, где почиње његов преображај. Роман је до сада објављен у 13 издања. 

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )