ОБЈАВЉЕН ТЕНДЕР ЗА КУР-САЛОН – Тражи се извођач радова

ОБЈАВЉЕН ТЕНДЕР ЗА КУР-САЛОН – Тражи се извођач радова

На порталу јавних набавки 9. марта објављен је тендер за извођење радова на реконструкцији и адаптацији Кур-салона у Бањи Ковиљачи који је расписала Републичка дирекција за имовину Републике Србије, потврдио је данас за ЛН директор Специјалне болнице за рехабилитацију ’’Бања Ковиљача’’ др Александар Јокић. 

Према његовим речима, ускоро ће две године како је Републичка дирекција за имовину предала Кур-салон, али и виле “Босна” и “Ковиљача”, Управну зграду Хотелско-туристичког предузећа  и део старог блатног купатила, на управљање Специјалној болници.

– Од петка теку рокови за прикупљање понуда и после ускршњих празника знаћемо ко ће бити извођач радова.  У претходне скоро две године много се радило, али то осим реконструкције крова, постављања олука и застакљивања, на Кур-салону није било видљиво за јавност. Много труда уложено је на израду пројекта, добијање неопходних сагласноти надлежног Завода за заштиту споменика из Ваљева како бисмо дошли до тендера за избор најповољнијег извођача радова чији је инвеститор Република Србија. Уколико све буде ишло по плану, можемо се надати да ћемо већ крајем године у Кур-салону обележити два велика јубилеја, 110 година од изградње и почетка рада купатила краља Петра Првог и 160 година организованог лечења у Бањи Ковиљачи – каже др Јокић.

 

Радови ће обухватити адаптацију, реконструкцију и опремање Кур-салона, а Јокић очекује да ће од маја, са почетком јубиларне 160. туристичке сезоне, почети радови на симболу Бање Ковиљаче. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )