РЕШЕЊЕ ЕНИГМЕ – Медвед или пас?

РЕШЕЊЕ ЕНИГМЕ – Медвед или пас?

На основу онога што су синоћ око 19 сати видели на терену, стручњаци београдског Биолошког факултета потврдили су да у близини „Вискозине“ капије три, у Трбушници, у снегу нису трагови медведа већ крупнијег пса. На позив људи из Ловачког удружења „Гучево“ они су дошли да провере да ли се на домак града шетају мрки медведи или не, што су претходно тврдили мештани који живе поред бањског пута.

– Касно поподне из Београда стигли су асистенти професора Биолошког факултета, који се баве праћењем популације медведа у Србији. Прегледали су терен и утврдили да трагове није оставио медвед. То би требало да умири становнике, али им ми свакако саветујемо да буду опрезни, да не улазе у круг „Вискозе“ и да нас о свему обавештавају – рекао је данас управник ловишта Владан Васић.

Ово није донело потпун спокој људима који тврде да су чак и синоћ, два сата иза поноћи, поново видели и то два медведа.

– Нисам луд да не разликујем комшијиног шарпланинца од медведа. Тачно је да их је тај пас јурио поред пруге док нису нестали иза жице у жбуњу, али сам сасвим сигуран да су то два медведа. Волео бих да нисам у праву, али се плашим да нам се не појаве ових дана у дворишту – каже Мирковић Горан из Трбушнице

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )