У БЛИЗИНИ „ВИСКОЗИНЕ“ КАПИЈЕ ТРИ – Мрки медвед шета крај пруге

У БЛИЗИНИ „ВИСКОЗИНЕ“ КАПИЈЕ ТРИ – Мрки медвед шета крај пруге

Причу да је у близини Бање Ковиљаче виђен медвед, која је од пре неколико дана почела да кружи друштвеним мрежама, данас су потврдили и из Ловачког удружења „Гучево“! Према речима управника ловишта Владана Васића, медвед је примећен у Трбушници, у близини некадашњег „Вискозиног“ погона „Целулоза“, недалеко од капије три.

– Још у петак су нас звали да питају да ли је тачно да се медвед шета лозничким крајем, али ми тада нисмо имали поуздану информацију. Данас смо поново добили пријаву и уверили се на терену да је прича тачна. Лепо је то што је мрки медвед дошао у подручје нашег ловишта, али није добро што је виђен у насељеном месту, такорећи у градској зони – каже Васић.

Он претпоставља да је незвани посетилац дошао из правца Таре и љубовијског краја, преко падина Гучева. Обавештена је и полицију, која је на лицу места фотографисала отиске медвеђих шапа.

– Грађане упозоравамо да буду опрезни, да не улазе у круг „Вискозе“ и да нас обавесте уколико поново виде медведа. Иначе, виђен је јутрос око десет сати крај пруге која пролази поред „Вискозе“ и пута ка Бањи Ковиљачи – рекао је Васић.

Према тврдњама очевидаца, животиња је тешка између 350 и 400 килограма, а како су нам потврдили на лицу места, медвед је виђен и претходне ноћи, док се бранио од паса који су га напали.

Као заштићена врста, медвед се не сме устрелити и грађани његово појављивање могу само да пријаве надлежнима. 

С. Пајић

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )