ОД ДАНАС ДО 8. МАРТА – Осмомартовски базар у Цвијићевој

ОД ДАНАС ДО 8. МАРТА – Осмомартовски базар у Цвијићевој

Пету годину заредом Лозничани осмомартовски дар својим дамама могу да купе у Улици Јована Цвијића, у близини Вуковог дома културе на базару ‘’Вредне руке Лознице’’, који приређује Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ). Мали јубилеј квари већини не баш пријатно, прохладно, повремено кишовито време, које није дозволило да се окупи велики број продаваца производа ручне радиности, али и они најупорнији, који су, ипак, одлучили да не изневере традицију, имају шта да понуде. Има ту много чега што може бити прикладан поклон, од цвећа, преко меда до хаџијског ликера, тако да једино недостаје сунца да измами више људи на улицу и повећа промет.

Као и претходних година и ове смо приредили осмомартовски базар ‘’Вредне руке Лознице’’ и окупили занатлије који своје производе израђују на традиционалан начин. Управо њима дајемо подршку и прилику да промовишу свој посао и да остваре неку, макар минималну зараду како би себи обезбедили средства за очување заната којим се бавекаже Снежана Перић, директорка ТОГЛ.

Базар ће трајати до самог Дана жена, 8. марта.

Туристичка организација ће овог месеца, баш као што је то чинила и претходне године, приредити још један концерт који би требало да привуче велику пажњу. У Вуковом дому културе 15. марта наступиће новосадска група ‘’Ла банда’’ коју чини осам жена тамбурашица и на чијем се репертоару налазе композиције различитих музичких жанрова, од класике до староградске музике.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )