Дечје одељење у Специјалној болници ”Бања Ковиљача” – ОБЕЛЕЖИЛИ 29 ГОДИНА  РАДА

Дечје одељење у Специјалној болници ”Бања Ковиљача” – ОБЕЛЕЖИЛИ 29 ГОДИНА  РАДА

Дечје одељење Специјалне болнице за рехабилитацију  ”Бања Ковиљача”,  једино  одељење такве врсте у нашој земљи, обележило је 29 година успешног рада. Одељење је комплетно реновирано, има стотину постеља где су смештени мали пацијенти заједно са својим родитељима, пратиоцима. На ово одељење долазе деца са постреуматским стањима или после операције коштанозглобног система, са урођеним аномалијама, деформитетима, развојним поремећајима, неуролошким проблемима, реуматским стањима, хроничним артритисом.

Према речима др Божане Марковић, начелнице Дечјег одељења, за све ове године на Дечјем  дељењу лечило се око 35 хиљада дечака и девојчица. Сви капацитети су пуни па је због повећаног броја деце уведена и друга смена.

– За рад са децом задужен је тим на чијем челу је лекар специјалиста физијатрије и са сваким дететом се ради индивидуално. Примењујемо савремене физикалне процедуре у комбинацији са сумпоровитим пелоидом који даје одличне резултате у лечењу. Сва деца која дођу  на рехабилитацију у нашу установу преко  упута РФЗО ништа не доплаћују, све добијају бесплатно, и смештај и терапијске процедуре. Велики значај придајемо терапијским процедурама, имамо две кинези сале, а у плану је да се направи још једна,  примењујемо парафин, пелоиде, електортерапијске процедуре и хидрокинези терапију – истиче Марковићева.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )