ВЕЧЕРАС У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – Почела манифестација „Свет жена“

ВЕЧЕРАС У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – Почела манифестација „Свет жена“

Мирјана Манојловић, директорка Здравствене установе „Апотека Лозница“, свечано је вечерас отворила манифестацију „Свет жена“ коју до краја марта организује лознички Центар за културу „Вук Караџић“. Она је подсетила публику у Вуковом дому културе да овај вишедневни програм већ 16 година негује и афирмише стваралаштво жена у различитим областима, али и на међународни празник који се прославља сваког осмог марта још од 1911. године. Указујући на значај родне равноправности, она је истакла да се и у локалној самоурави на неким од најважнијих функција налазе управо жене.

– Установа из које долазим има 55 жена од шездесет и троје запослених и циљ свих нас јесте континуирано унапређење квалитета нашег града и услуге нашим суграђанима. Наш мото рада је – Ко јасно вид циљ, неће изгубити пут – рекла је Манојловићева, позивајући суграђане да и наредних дана испрате све програме „Света жена“.

Наставак вечери протекао је у знаку позоришне представе Сташе Копривице  Прича се по граду, у којој играју Олга Одановић, Дубравка Мијатовић, Анастасија Мандић и Сена Ђоровић.

Већ у среду, 7. марта у 19 часова у Музеју Јадра биће отворена ликовна изложба Бело светло Данијеле Одабашић, док је за 15. и 16. март у истом простору планирано представљање Удружења жена Креативна визија“, чије ће чланице приближити посетиоцима специфичности женског предузетништва, а Биљана Трифуновић представити књигу Предузетништво – мој избор.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )