СИНОЋ У БИБЛИОТЕЦИ – Представљена књига „Војникова бресква“

СИНОЋ У БИБЛИОТЕЦИ – Представљена књига „Војникова бресква“

Пред лозничком читалачком публиком у Библиотеци Вуковог завичаја синоћ је представљено друго, допуњено издање књиге „Војникова бресква“ шабачког новинара и писца Драгана Филиповића. Како се могло чути на овој књижевној вечери, реч је о збирци прича о људима и догађајима у ратовима на нашим просторима, а поред аутора, о књизи су говорили Драган Тошић, организатор културних прогама у библиотеци, и књижевник Љубомир Ћорилић.

Појављивање из штампе другог, допуњеног издања прича „Војникова бресква“ Драгана Филиповића значајан је догађај за подринску приповедачку продукцију. Обрадовани су завичај, пријатељи и критичари који вреднују  књижевно наслеђе. Завичај Филиповићевом новинарском и приповедачком укорењеношћу у тло живота Мачве, Поцерја и Србије, пријатељи људском топлином његових репортажа и прича, а критичари тиме што је потврдио раније изречену оцену да су његове приче вредан прилог књижевној историји Подриња – казао је Љубомир Ћорилић у свом приказу књиге.

Он је још навео да се Драган Филиповић више од четири деценије бави новинарством, поезијом, прозом, књижевном публицистиком, историјом и да је за то време „уочио трагове и драматичне белеге историјског времена, према њима усмерио сву своју пажњу, верно их  приказивао и тако допринео да се сачувају у трезорима памћења за сва времена.

С.П.

 Опширније сутра у штампаном издању Лозничких новости

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )