ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Путеви проходни, помоћ за најугроженије

ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Путеви проходни, помоћ за најугроженије

Због екстремне хладноће и снежних падавина најављених из Републичког хидрометеоролошког завода Србије и препоруке Сектора за ванредне ситуације МУП-а, данас је у Лозници одржана прва ванредна седница Градског штаба за ванредне ситуације.

Како је саопштено проходни су сви путеви првог реда на којима се одвија аутобуски саобраћај и превоз грађана ка школама, установама и другим институцијама јер је у  понедељак у раним јутарњим часовима почело чишћење и уклањање леденог слоја, саопштили су из јавних предузећа града ангажованих на овом послу. Градска механизација је допринела нормализацији стања и на деоницама путева нижег реда, дуж клизишта у улици Иве Лоле Рибара у Бањи Ковиљачи, а данас и у Терзића мали у Коренити.

Радни тимови штаба за ванредне ситуације стално су ангажовани  на свих 300 километара путева кроз територију Лознице. Клизаве деонице и успони посипају се сољу и чисте, а тамо где је дошло до прекида као на правцу  Завлака – Текериш, због радова на мосту на реци Церници, возила се упућују на алтернативни правац кроз Васића малу. Стање се прати током целе ноћи, саопштили су из ЈП ‘’Лозница развој’’ па се редовно одвија снабдевање грејањем, струјом и водом, као и основним животним намирницама. Нарочита пажња посвећена је местима где живе стари, болесни, незбринути  и социјално слабије заштићени људи, наводи се у саопштењу градске управе.  

Градски штаб за ванредне ситуације и овог пута позвао је све савете месних заједница да затворе незаштићене водоводне вентиле и стиропором обложе водомере, како у месним канцеларијама тако и у осталим објектима и домаћинствима какао се не би поновиле грешке због хаваријског пуцања цеви и штете услед енормног истакања воде. Препорука је да се редовно контролише исправност инсталација.

Уз подршку Црвеног крста Лознице и предузећа КЈП ‘’Наш дом’’ и наредна два дана одвијаће се хуманитарна достава хране и свака друга помоћ домаћинствима која су угрожена због болести и исцрпљености. Апелује се да посебно те  категорија грађана одложе путовања и кретање без велике потребе због ризика од повређивања на снегу и поледици.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )