ТУЖИЛАШТВО У ЛОЗНИЦИ – Поднет оптужни предлог против три лекара

ТУЖИЛАШТВО У ЛОЗНИЦИ – Поднет оптужни предлог против три лекара

Лозничко Основно јавно тужилаштво поднело је оптужни предлог против лекара Б.Д из Опште болнице у Лозници и два лекара Ђ.Ж. и Г.Б из Института за здравствену заштиту мајку и детета Србије ’’Др Вукан Чупић’’ на Новом Београду.

– Тројици  лекара стављено је на терет да су извршили по једно кривично дело тешка дела против здравља људи. Њима се ставља на терет да су у периоду од другог до осмог октобра  2016. у Лозници и Београду у урачунљивом стању пружили лекарску помоћ повређеном малолетном, сада покојном Раденку Никодновићу из Козјака, и да су, из нехата, применили очигледно неподобан начин лечења и тиме проузроковали погоршање његовог здравственог стања. Услед тога је осмог октобра 2016. наступила његова смрт у Институту за мајку и дете. Тужилаштво је предложило да се оптуженима изрекне казна затвора у трајању од најмање пет година – рекао је данас вршилац функције јавног тужиоца Зоран Несторовић.

Законом је за овакво кривично дело предвиђена затворска казна од једне до осам година. Оптужни  предлог је у лозничком Основном суду и очекује се да ће главни претрес бити заказан ускоро. 

Раденко је 2. октобра 2016. године поломио руку, прво је збринут на ортопедији лозничке Опште болнице, где није задржан, а онда је послат у Београд где је шест дана касније преминуо. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )