АКЦИЈА МУПА СРБИЈЕ – Ухапшени кријумчари миграната

АКЦИЈА МУПА СРБИЈЕ – Ухапшени кријумчари миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, после вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, ухапсили су организатора и осам припадника организоване криминалне групе, која је од октобра 2017. до почетка јануара 2018. омогућила кријумчарење више од 90 миграната са подручја АП Косово и Метохија, преко централне Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније, до земаља западне Европе.

Акција је спроведена на подручју Шапца, Лознице, Прибоја, Сјенице и Руме, а резултат је вишемесечне међународне сарадње са полицијама БиХ, Хрватске и Словеније, саопштио је данас МУП.

Због сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, ухапшени су педесеттрогодишњи организатор криминалне групе и њених осам чланова старих између 23 и 56 година, док се за једном особом трага. Организована криминална група мигрантима је, како се сумња, омогућавала недозвољен прелаз државне границе између Србије и БиХ преко реке Дрине, а за ову услугу им наплаћивала и до три хиљаде евра по мигранту.

Приликом претреса полиција је код осумњичених пронашла 7.170 евра, два пиштоља и два аутомобила коришћена за кријумчарење миграната.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал, а кривична пријава биће поднета и против још једног лица које се тренутно налази на издржавању казне затвора.

У оквиру ове акције, у Босни и Херцеговини почетком фебруара ухапшено је 16 особа.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )