БЕСПЛАТНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ОСМАКЕ – За два сата попуњена места

БЕСПЛАТНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ОСМАКЕ – За два сата попуњена места

Пријаве осмака за бесплатну припремну наставу из српског и математике за полагање пријемних испита за средњу школу требало је да трају три дана, а места су попуњена за два сата. Јуче ујутру Омладински центар био је препун заинтересованих, али већ у девет сати сва места била су попуњена.

– Интересовање је било огромно, али су наши капацитети ограничени. Учинили смо све што смо могли да изађемо у сусрет ученицима који желе да се што боље припреме за пријемне испите и уместо планираних 110, примили смо 150 осмака, а остало је још нешто више од 30 неуписаних. Радићемо на томе да наредних година нађемо начина да примимо више ученика на припремну наставу пошто је интересовање нагло порасло, нарочито у односу на прошлу годину – каже Бојан Лучић, координатор Канцеларије за младе, и додаје да постоји могућност да неко од уписаних одустане што ће омогућити да се одговарајући број тренутно прекобројних прикључе припремној настави.

Припремна настава у Омладинском центру почеће са првим данима марта и трајаће три месеца, одвијаће се у две смене два пута седмично, а са малим матурантима радиће професорице српског језика и књижевности Милијана Сакић и математике Данка Лекић.

Искуство из претходних година показује да су полазници припремне наставе у Омладинском центру на пријемним испитима постизали одличне резултате, а програм у потпуности финансира Град Лозница. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )