БОКС: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – Лозничани иду по медаље

БОКС: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – Лозничани иду по медаље

 

Појединачно првенство Србије у боксу почиње сутра у Јагодини, а финалне борбе биће одржане у суботу. На првенству ће се за медаље борити и боксери лозничких клубова, а како је ово уједно и изборно такмичење за репрезентацију, момци имају прилику да се изборе и за национални дрес.

Члану БК Рокица Милошу Обадовићу биће то први наступ у сениорској конкуренцији на Првенству Србије, а у клубу очекују да у изузетно јакој конкуренцији у категорији до 69 килограма, уђе у борбу за једно од одличја. Ништа мање не очекује се ни од другог представника Рокице Стефана Ристановића који ће наступити у конкуренцији младих до 69 килограма.

– Конкуренција је јака у овој категорији, али пре два дана смо са четири боксера учествовали на првом колу Лиге Војводине и остварили све четири победе. Обадовић и Ристановић су добили и пехаре као најбољи у својој категорији тако да на Првенство Србије идемо спремни и очекујемо добре резултате – каже тренер Ненад Васиљевић.

Поред Милоша и Стефана који су били најбољи у конкуренцији младих и сениора, Индир Врачић понео је пехар као најбољи школарац, а победу је остварио и Растко Симић.

БК Лозница на првенству у Јагодини представљаће два боксера Саша Суљић и Себастијан Шаћири, а БК Вукови са Дрине репрезентативац Стефан Панић. Може се очекивати да се и ови момци пласирају у завршницу и буду у најужој конкуренцији за медаље.

По завршетку државног првенства репрезентативце већ трећег марта очекује меч са репрезентацијом Словеније у Лазаревцу, а одмах потом и припреме у Хрватској са домаћом репрезентацијом за Првенство Европе крајем марта у Румунији.

 Н. Т.

Фото: БК Рокица

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )