ФУДБАЛ: ФК ГУЧЕВО 1929, БАЊА КОВИЉАЧА – Приоритет млађе селекције

ФУДБАЛ: ФК ГУЧЕВО 1929, БАЊА КОВИЉАЧА – Приоритет млађе селекције

Када је прошле јесени после само пар кола у Међуопштинској лиги “Јадар”  екипа Гучева из Бање Ковиљаче иступила из такмичења  многи су помислили да је то крај фудбала у овом месту. Међутим, група од десетак бивших играча није тако мислила и уз помоћ великог броја суграђана и привредника успела је да оснује нови клуб под именом Гучево 1929.

– Нисмо хтели да дозволимо да фудбал у Бањи Ковиљачи замре. Нисмо могли да преузмемо стари клуб јер има велика дуговања и једини начин је био да оснујемо нови клуб што смо и учинили. Одржали смо оснивачку Скупштину уз подршку хотела “Ројал спа”, изабрали руководство и кренули у реализацију планова. Специјална болница за рехабилитацију је наш главни покровитељ, а клуб подржава и велики број привредника из Бање Ковиљаче – каже Мирослав Трифуновић, председник Гучева 1929.

Он истиче да су им приоритет млађе селекције. Набавили су велики број реквизита, а захваљујући ангажовању родитеља и тренера терен се редовно одржава. Почели су са дванаесторо деце старости до 10 година, а сада их има 45 узраста до 12 година. У току је формирање пионирске и кадетске селекције, а тренутно је у клуб учлањено двадесеторо деце од 12 до 16 година.

 Прошле године клуб је организовао турнир на коме је учествовало десет екипа. Намера је да то учине и за Васкршње празнике. Очекују велики одзив спортских пријатеља из  Лознице, Шапца, Богатића, Бијељине, Зворника и других места.

Мали фудбалери из Бање Ковиљаче тренутно се такмиче у лиги петлића ОФС Лозница, као и у “Перце” лиги за децу рођену 2007. године и млађу. У клубу кажу да желе да створе добре услове за тренинге и утакмице и циљ им је да се деца баве спортом, да се друже и да здраво живе.

Млађе селекције воде тренери Гајо Петрашевић и Александар Ристановић, а координатори су Александар Марковић и Милош Симчевић.

Трифуновић истиче да ће током јуна и јула формирати  сениорску екипу. Већ су се договорили са великим бројем играча и он верује да ће имати добар тим. На јесен ће кренути од најнижег ранга односно од Општинске лиге. Председник клуба је уверен да ће се Гучево 1929 са успехом носити са осталим клубовима и можда већ у првој сезони освојити прво место које води у виши ранг.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )