ФУДБАЛ: МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – Борба за опстанак

ФУДБАЛ: МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – Борба за опстанак

Јесенас је Младост из Доњег Добрића добро почела такмичење у Мачванској окружној лиги. Ређале су се победе и Младост се нашла на врху табеле. У клубу су размишљали о борби за прво место и веровали су да га могу освојити. Међутим, како је време одмицало, Младост је, неочекивано,  постизала све лошије резултате и била је све ближа дну. Јесењи  део првенства тим из Доњег Добрића завршио је на тринаестом месту са 19 бодова.

– Много тога се издешавало и клуб је практично био пред гашењем. На срећу, мештани то нису желели да дозволе. Окупили смо се и одлучили да учинимо све да одржимо клуб. Прошле суботе окупило се нас двадесетак на састанку управе, а још је много оних који желе да помогну. Најважније је да смо успели да се организујемо и да тако сачувамо клуб. Велики допринос томе дао је наш суграђанин Видоје Пурић коме смо веома захвални – каже Мирко Јаковљевић, члан управе клуба.

Младост је у зимском прелазном року претрпела велике промене у саставу. Дошли су голман Лекић, Костић, Радојчић, Павловић, Ђурић, Ђукић и Лазаревић, а нову средину потражили су А. Стефановић, голман Митровић, С. Стефановић, Гаврић, Костић и Новаковић. Екипу ће тренирати Бранко Аћимовић који ће истовремено и играти.

Јаковљевић каже да је ситуација тешка и да им предстоји грчевита борба за опстанак. Подсећа да је фонд играча мали, али нада се да ће тим бити спреман за велика искушења која их очекују.

Младост је протеклог викенда одиграла прву контролну утакмицу и оставила је повољан утисак. Изгубили су од Слоге из Липничког Шора, лидера Међуопштинске лиге “Јадар” са 1:0.

– Екипа је тек  формирана  и неуиграна је, али смо се, и поред тога, у већем делу утакмице добро носили са већ сада добро припремљеним фудбалерима Слоге. Циљ је да у овој сезони сачувамо статус, а да у наредној у клубу окупимо што више играча из нашег места. Посебну пажњу посветићемо раду са млађим категоријама – поручује Јаковљевић.

Младост ће у недељу (25. фебруара) одмерити снаге са Видојевицом и екипом Миланом Орлићeм (4. марта).

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )