ЛОЗНИЧКИ ПЛАНИНАРИ – Обележавају стазе од Ковиљаче до Гучева

ЛОЗНИЧКИ ПЛАНИНАРИ – Обележавају стазе од Ковиљаче до Гучева

Планинарски клуб “Гучево” из Лознице, организовао је у недељу, уз подршку Градске управе, акцију под називом “Планина је за све”, која је обухватила одлазак на Гучево из Бање Ковиљаче, стазом од ресторана “Три чесме”, преко Кама и Камените букве, до споменика и Црног врха, укупне дужине око 6,5 километара. Планинари су обележили стазу таблама са путоказима како би олакшали кретање свим љубитељима природе.

– У овом пешачком походу учествовала су 23 планинара, од тога седам из ПК “Младост” из Зворника, са којима, иначе, имамо одличну сарадњу. Добро расположење употпунио је и снег, који је тог јутра почео да пада, што нам је додатно улепшало пењање ка врху Гучева. Иначе, циљ пројекта “Планина је за све”, огледа се у обележавању три стазе из Бање Ковиљаче до Црног врха, као и припрему и штапмање карте са пешачким стазама, али и постављање велике табле са картом и информацијама о стазама – објашњава Марија Катић, начелница ПК “Гучево”, и истиче да се на овај начин употпуњује садржај за туристе који бораве у Бањи Ковиљачи.

Стаза која је у недељу обележена води кроз листопадне и четинарске шуме, пролази поред “Лазаревог конака”, а висинска разлика од старта до циља је око 600 метара надморске висине. На стази су и два извора, уређена и обележена.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )