БОКС – Марковић члан УО БСС

БОКС – Марковић члан УО БСС

Поред Ненада Боровчанина, председника Боксреског савеза Србије, у Управном одбору ове спортске организације Још је један Лозничанин Милан Марковић, дугогодишњи члан управе БК Лозница. Марковић каже да је прихватио позив да буде у Управном одбору БСС јер воли овај спорт и жели да помогне да се врати на гране на којима је некада био. Верује да ће мере које намерава да предузме руководство Савеза допринети полуларизацији “племените вештине” у Србији и нада се да ће се велики број младих људи одлучити да тренира овај атрактиван спорт.  Сматра да ће у годинама које долазе наша земља изнедрити нове боксерске шампионе који ће постизати запажене резултате и на међународној сцени.

Не недавно  седници УО БСС највише се разговарало о репрезентацији. Истакнуто је да је она приоритет и, како каже Марковић, после много година репрезентативци су имали добро организоване припреме на којима су у неколико наврата провели чак 60 дана. Марковић истиче да списак репрезентативаца није закључен и да ће боксери имати прилику да се изборе за статус репрезентативца на појединачном првенству Србије које ће бити одржано од 21. до 24. фебруара у Јагодини. По завршетку првенства, репрезентативци ће се поново окупити на припремама.  У плану је неколико мечева репрезентације са другим селекцијама, а ускоро ће бити познати противници.

Марковић каже да ће у септембру сигурно стартовати екипно првенство Србије и да ће се такмичити шест клубова. Сигурно је да ће у Српској лиги учествовати Раднички из Београда, екипе из Јагодине и Крагујевца, један клуб из Војводине, екипа из Ниша, а нада се и учешћу Лознице.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )