МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ФК ЛОЗНИЦА – Најзад на трави

МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ФК ЛОЗНИЦА – Најзад на трави

Предуга зимска пауза између два дела првенства ближи се крају, а млађе селекције ФК Лозница изашле су на напољу и почеле припреме за пролећну полусезону. Кадети су под руководством тренера Бранка Аћимовића прошлог четвртка први почели, а сутра их очекује и прва контролна утакмица у Шапцу са истоименом екипом. Противник има звучно име, али је ослабљен одласком бројних играча па ће бити сасвим одговарајући противник за овај период припрема.

Пионири су у понедељак истрчали на терен, а сутра од пола десет ујутру играће са БСК-ом из Борче на помоћном терену Градског стадиона. Тренер Раденко Томић каже да ће дечаци на почетку радити на стицању кондиције, а зна се и да ће једну од припремних утакмица играти са зворничком Дрином.

Тренер Свето Вукашиновић муку мучи са омладинском селекцијом. Недостатак играча на припремама није мали проблем, али се некако да поднети, међутим, питање је ко ће обући дрес омладинаца на првенственим утакмицама у пролећној полусезони. Поред Аврамовића, Јовичића, Богдановића, Омера Арифовића… припремама првог тима прикључили су се и Осман Арифовић и Гаврић, што је с једне стране добро, али са друге доводи до неизоставног питања на кога се може рачунати. Сва је прилика да омладинци неће моћи да играју без подршке кадета.

Прву првенствену утакмицу момци ће играти са водећом шабачком Мачвом за којом на петом месту тренутно заостају седам бодова. До краја сезоне остало је седам кола, Лозница ће одиграти пет утакмица и у последња два кола бити слободна.

Кадетима је преостало 11 кола и десет утакмица, а за водећом Мачвом на шестом месту заостају 15 бодова док пионире очекује 11 кола и исто толико мечева. Пионири су за шабачким Савацијумом у заостатку 13 бодова.

Извесно је да на пролеће ниједна селекција Лознице неће водити борбу за врх, али је, ипак, потребно озбиљно схватити и припреме и полусезону јер, зелено-бели дрес обавезује, а ти дечаци требало би да буду будућност лозничког лоптања.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )