КОШАРКА – Црвендакићева у ВНБА

КОШАРКА – Црвендакићева у ВНБА

Лозничанка Александра Црвендакић има велику прилику да заигра у најјачој лиги на свету  (ВНБА). Крајем априла кренуће у  САД у Сијетл где ће бити одржан тренинг камп екипе Сијетл сторм.

– Потписала сам уговор и бићу учесник кампа са још 16 кошаркашица. Надам се да ћу успети да се наметнем и изборим место међу дванаест играчица које ће током лета играти у овом клубу у најјачој лиги на свету. Још увек не могу да верујем да се то мени десило. Био је то мој сан, а верујем и сан свих кошаркашица. Првенство у ВНБА је сигурно најквалитетније и разликује се по много чему од европске кошарке. Стил игре је другачији, а атмосфера на утакмицама. Женска кошарка је у Америци веома популарна и хале су, као и у мушкој кошарци (НБА), испуњене до последњег места – каже Црвендакићева.

Она ће још најмање годину (на толико је потписала уговор)  бити члан Шопрона, мађарског шампиона и по завршетку сезоне кренуће у Европу јер се првенство у ВНБА игра током летњих месеци. Презадовољна је оним што је остварила у Мађарској и нада се да ће њена екипа успети да у четвртфиналу Евролиге савлада турски Фенербахче у коме игра Ана Дабовић, репрезентативка Србије. Овај меч на програму је 28. фебруара. Игра се на две добијене утакмице, а победник ће се пласирати у полуфинале Евролиге.

Александра подсећа да, поред ње,  у Шопрону игра још једна Лозничанка и репрезентативка Србије Тина Јовановић.

Црвендакићева каже да се радује повратку Марине Маљковић на место селектора репрезентације. Верује да ће Маљковићева добро спремити селекцију Србије за Европско првенство које их очекује наредне године.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )