КОШАРКА: ЖЕНСКА ЈУНИОРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БОРАВИЛА НА ПРИПРЕМАМА У КОВИЉАЧИ – Радне и вољне да уче

КОШАРКА: ЖЕНСКА ЈУНИОРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БОРАВИЛА НА ПРИПРЕМАМА У КОВИЉАЧИ – Радне и вољне да уче

Женска јуниорска репрезентација Србије боравила је на припремама у Бањи Ковиљачи до суботе. Девојке су се враћатиле у своје клубове где ће радити до наредног окупљања крајем јуна. Репрезентативке се под руководством селектора Драгана Вуковића спремају за Европско првенство које ће се играти почетком августа у Удинама, Италија. Пре две године ова генерација је на Европском првенству за млађе од 16 година имала доста проблема, али је успела да избори опстанак у “А” дивизији као последња “изнад црте”. Ове године амбиције су веће.

– Тада је тим лоше стартовао, било је доста повреда, али су, ипак, успеле да избегну испадање у “Б” дивизију. У августу ћемо на ЕП пробати да прођемо групу на прави начин како бисмо после добили лакшег противника. У групи смо са БиХ, Чешком и Шпанијом која је фаворит. БиХ не треба потцењивати, то је добра екипа, али рецимо да смо фаворити, надам се доброј утакмици са Чешком како бисмо такмичење у групи завршили као другопласирани. Пробаћемо да уђемо међу осам тимова, што има две добре стране – прво, елиминише борбу за опстанак, друго, тада се ништа не зна и могућа је борба за медаљу – каже Вуковић додајући да се нада да ће Србија на ЕП наступити у најбољем саставу.

Репрезентација ће уочи првенства имати пет и по недеља да се припреми и одиграће седам, осам утакмица, што је, каже Вуковић, оптимално, ако се одаберу прави противници, и довољно да се селектира и спреми екипа.

У Ковиљачи овог пута није боравио најјачи састав репрезентације, али било је ту и девојака које су већ носиле национални дрес, као и оних које су га први пут обукле. Циљ је био да се сагледа њихово тренутно стање.

– Девојке су радне, пуне енергије и не баш са много знања, али њихово је било да донесу овде жељу и вољу, и то су урадиле, а остало ми треба да им дамо. Не могу оне баш све да донесу. Радили смо у сјајним условима, у хали сам био када је направљена и онда, из године у годину, видим да је све опремљенија. Услови у хотелу “Ројал спа” су такође одлични тако да смо овде увек задовољни и можемо да се посветимо раду. Ту је увек и тренер Жељко Васиљевић који нам у сваком тренутку обезбеђује све што је потребно – каже селектор Вуковић.

Србија ће у Италији првог дана ЕП играти са БиХ, следећег са Шпанијом, а шестог августа са Чешком. До припрема рад кандидаткиња за национални јуниорски тим биће праћен у њиховим клубовима, а неке од њих већ играју за сениорске селекције и то са великом минутажом. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )