ОТВОРЕН ГРАДСКИ КОНКУРС – Стипендије за најбоље ђаке и студенте

ОТВОРЕН ГРАДСКИ КОНКУРС – Стипендије за најбоље ђаке и студенте

Локална самоуправа наставља финансијски да подржава најбоље лозничке ученике и студенте, а од данас па до краја месеца траје конкурс за доделу градске награде, односно њихово стипендирање. Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, у овогодишњем буџету за ту намену предвиђено је 14,7 милиона динара.

– Само за последњих пет година за стипендирање најбољих ученика и студената утрошили смо 62 милиона динара. Ако се томе дода да градоначелник на крају школске године уприличи  пријем за најбоље ученике који добију једнократне новчане награде, тај износ је и већи. Поносни смо што имамо кога да стипендирамо, Лозницу су претходних година успешно представљали Димитрије Павлов у Јужној Кореји, Милоје Ђукановић у Ирану и Швајцарској, Марта Аврамовић, Андријана Пантић и многи други, а град на овај начин поручује да вреди бити радан и марљив јер се сваки труд награђује – каже Ђокић.

Предаја пријава почела је јуче, првог фебруара, а конкурисати могу ученици, основци и средњошколци, држављани Србије, са пребивалиштем на територији Лознице, који су у претходној школској години на републичким или међународним такмичењима у календару ресорног министарства,  освојили једну од прве три награде као и студенти на државним факултетима који нису губили годину и имају просек девет и више. Висина стипендије зависи од броја оних који испуне услов за њено добијање.

Прошле године то је за ученике било пет, а за студенте десет хиљада динара месечно. Град Лозница лани је стипендирао 38 ученика и 107 студената. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )