ТРЕЋИ ПУТ У ОШ “КАДИЊАЧА” – Дружење на зимском распусту

ТРЕЋИ ПУТ У ОШ “КАДИЊАЧА” – Дружење на зимском распусту

Ученици ОШ ”Кадињача”, али и други основци са територије града и ове године предстојећи зимски распуст могу провести кроз дружење и забаву у овој школи која је за њих припремила разноврсне радионице. Ове године “Зимске радионице” биће одржане током једне седмице распуста, од 5 до 9. фебруара.

Према речима директорке школе Наде Остојић, предвиђено је десет радионица, сваки дан по две и једна за децу са посебним потребама. Оне ће бити организоване свакодневно, од 10 до 12 и од 12 до 13:30 сати. Понедељак је резервисан за “Играмо се на енглеском” и “У здравом телу здрав дух”, наредног дана биће “Уметничка радионица” и “Огледом до науке” као и радионица за децу са посебним потребама, у среду следе “Ликовна радионица” и “Путујемо кроз време и места”, четвртак је предвиђен за “Слатку радионицу” и “Уметничку”, а последњег дана, у петак, прва је “ У здравом телу здрав дух”, а последња “Певамо уз караоке”. Радионице су забавног карактера, осмишљене тако да развијају учење, машту и креативност, кажу у школи.

 –  Одабране су радионице које су током прошле године биле изузетно посећене и занимљиве, а и идеја је била да се деца што више разоноде и забаве током распуста. Идеја запослених у школи, била је да се ученицима који живе у нашем граду, а не одлазе на зимовање, омогући да квалитетно проведу време током зимског распуста. Први пут радионице су одржане 2016. под слоганом “Чаролија зимског распуста” и током две недеље распуста окупиле су  велики број ученика, не само из наше школе и града, него и из других места Србије који су боравили у Лозници. Одржано је дванаест различитих радионица, а током две седмице боравило је више од тридесет ученика по радионици. Прошле године под слоганом “Зимске радионице у Кадињачи” , за две седмице било је седамнаест изузетно посећених радионица,  у просеку од 50 до 60 деце на свакој. Новина је била радионица за децу са посебним потребама коју су водиле дефектолози запослени у нашој школи, а коју имамо и сада – каже Остојићева. 

У школи и ове године очекују да на радионицама буде живо и да ће много деце искористи прилику да што квалитетније проведе слободно време на распусту. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )