ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА – Прегледано и двадесет четворо без осигурања

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА – Прегледано и двадесет четворо без осигурања

Нa бесплатне превентивне прегледе који су данас по пети пут организовани у лозничкој Општој болници и Дому здравља одазвало се 169 пацијената. Од 8 до 16 часова урађенa су 123 прегледа абдомена ултразвуком, као и 38 мамографских прегледа и 81 анализа крви – тумор маркери дебелог црева и  желуца. Према речима др Бранке Красавац, директорке Дома здравља, ултразвучни прегледи су добро организовани јер је пацијентима објашњено када да долазе с обзиром да прегледи трају по петнаест минута, а обављали су се у четири ординације. Ангажовано је педесет медицинских радника из ове две установе.

Др Душан Јовановић, стручни саветник из Министарства здравља, који је данас испратио акцију, истакао је одличну сарадњу између Оште болнице и Дома здравља нагласивши да би тако требало да буде на новоу целе Србије. 

Превентивни прегледи који се сваког месеца организују на иницијативу Министарства здравља прилика су и да грађани који немају здравствено осгурање провере своје здравствено стање. У данашњој акцији прегледано је двадесет четворо пацијената без здравственог осигурања. 

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )