САВИНДАН У ЛОЗНИЦИ – Прослављају школску славу

САВИНДАН У ЛОЗНИЦИ – Прослављају школску славу

Средња школе „Свети Сава“, Техничка и Економска школа, Гимназија „Вук Караџић“, као и све основне школе у Лозници данас прослављају школску славу Савиндан. У знак сећањa на просветитељску мисију Растка Немањића, првог српског архиепископа из 13. века, свечаност у лозничкој гимназији почела је ломљењем славског колача и молитвом свештеника Зорана Трипића, а настављен „Химном Светом Сави“ у извођењу школског мешовитог хора којим је дириговао директор и професор музике Дарко Несторовић.

Уз пригодну беседу, Несторовић је уручио дипломе, књиге и захвалнице најуспешнијим ученицима који су освајали запажена места на такмичењима, као и доброчинитељима, који на различите начине помажу рад ове образовне установе.

– Ово је лепа прилика да се састанемо, посветимо пажњу добрим ученицима, њиховим професорима, али и људима који су нам помогли када је то требало. Пошто је ово дан када треба истаћи оно најважније, а то су наши ученици, ми их тим поводом награђујемо за активности којима су се бавили мимо редовне наставе. То су такмичари из различитих предмета, али и ученици који су свој допринос дали учешћем на свим школским и градским манифестацијама – рекао је директор гимназије.

Пригодан програм извели су рецитатори, а дружење домаћина и гостију настављено је уз славски ручак. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )