ИЗАБРАНИ НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТИ ЉУБОВИЈЕ – Петровић најбољи

ИЗАБРАНИ НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТИ ЉУБОВИЈЕ – Петровић најбољи

У сали локалне скупштине средином месеца проглашени су најбољи спортисти Љубовије у протеклој години. Доделу признања у шест категорија организовао је општински Спортски савез, а за најбољег спортисту 2017. године проглашен је Младен Петровић, фудбалер ФК Дрина.

Претходна година била је изузетно успешна, кажу у Спортском савезу Љубовије, основана су нова спортска удружења, што је омогућило да се више деце, нарочито девојчица, укључи у спорт. Ове године требало би да буде основано стонотениско удружење па се очекује још веће учешће деце и младих.

Додела признања најбољима протекла је у знаку Фудбалског клуба Дрина. Овај клуб је у сезони 2016/17. заузео треће место у Зони “Дрина”, а јесењи део ове сезоне завршио на првом месту, што му је донело признање за најбољи спортски колектив. Доскорашњи шеф стручног штаба Дрине  Иван Чанчаревић проглашен је најбољим тренером док је најбољи спортски радник Љубовије лане био је Горан Благојевић, потпредседник клуба.

Додељена су признања и најуспешнијим младим спортистима. Тамара Јанковић, кадеткиња КК Љубовија, најбоља је млада спортисткиња 2017. године, а код дечака за најбољег је изабран Александар Тадић, кошаркаш љубовијске Младости.

     У Љубовији се доста ради на популаризацији спорта па се поред оснивања нових удружења приређују и спортске манифестације попут “’Ђачког планинског маратона” и турнира у малом фудбалу за предузећа и предузетничке радње. Приметно је настојање да се код грађана, а  нарочито младих, подстакне интересовање за спорт и пробуди свест о значају спорта за боље здравље.

У Спортском савезу кажу да се труде да помогну свима и клубови у њима виде чврст ослонац, а од огромног је значаја и то што је локална самоуправа увидела значај спорта па доста улаже у његов развој, без тога не би могло ни бити добрих резултата. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )