У ТРБУШНИЦИ – Ове године пут до Гучева

У ТРБУШНИЦИ – Ове године пут до Гучева

Ове године биће урађена реконструкција Улице Вере Бајан, од Трбушнице до Гучева, најавио је данас у овој месној заједници помоћник градоначелника – градски менаџер Дејан Сталовић. Он је посетио недавно очишћену таложницу, чије сређивање много значи мештанима овог насеља јер је тиме отклоњена опасност од плављења услед великих киша, или наглог топљења снега.

Према његовим речима, градска управа има одличну, вишегодишњу сарадњу са МЗ Трбушница у којој се, оценио је, ’’ради врло добро’’ и спроводи велики број пројеката заједно са руководством града.

– Овде ћемо ове године радити капиталну инвестицију, а то је реконструкција Улице Вере Бајан која повезује Трбушницу са Гучевом. Тиме решавамо и други прилаз ка овој планини пошто смо прошле године до ње реконструисали пут од Бање Ковиљаче. То ће бити инвестиција вредна око 30 милиона, а саобраћајница је дугачка близу три километра. Тај пут је важан за развој туризма, али ће свакако допринети и  побољшању квалитета живота мештана – казао је Сталовић.

Чишћењем таложнице решен је еколошки проблем, а на питање Лозничких новости када ће бити решени остали такви проблеми, преостале опасне материје у’’Вискози’’ и цијанидна со у кругу ФАК-а, Сталовић каже да се на томе ради.

– Трудили смо се и у претходном периоду да то решавамо. У контакту смо са надлежним министарствима и поново ћемо им се обратити у вези са тим проблемима. Сада имамо и Министарство за заштиту животне средине и свакако ћемо их контактирати и потрудићемо се да и те еколошке критичне тачке из нашег града решимо једном за сва времена – рекао је он. 

Председник МЗ Трбушница, Миодраг Јовић, каже да реконструкцијом улице која пролази селом оно више ’’неће бити слепо црево’’, а пут до Гучева биће за осам километара краћи него кроз Бању Ковиљачу.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )